איך לבחור חוקר פרטי?

ההחלטה לפנות לחוקר פרטי יכולה להגיע במספר צמתים בחיים. זה יכול לקרות בתחום האישי בעקבות משבר במערכת היחסים או בעיה המתגלה בקרב הילדים המתבגרים, איתור אנשים ונכסים וכו', וזה יכול לקרות בתחום העסקי – אתם מבקשים לקבל תמונה מלאה על השותף העסקי או הלקוח הגדול, לאתר בעיות בהתנהלות העסק והעובדים, לשכור שירותי אבטחה או שאתם מתמודדים עם מקרה של פגיעה בקניין הרוחני ובזכויות יוצרים.

כדי לדעת אלו החלטות לקבל ולאיזה כיוון עליכם לפנות, רצוי שתקבלו תמונה מלאה של המציאות. לצורך כך אתם חייבים לוודא שאתם בוחרים בחוקר פרטי מצוין, כזה שאיכות הקשר שלכם איתו תהיה גבוהה, שיהיה שם עבורכם לא רק בעת המענה לתשובות המקצועיות – אלא ילווה אתכם לכל אורך התהליך, יהיה האוזן הקשבת עבורכם ומי שמוביל אתכם לכיוון הנכון לכם. 

מה חשוב לעשות לפני שאתם בוחרים את החוקר הפרטי שיכוון אתכם בדרך בה אתם הולכים?

  1. רישיון חוקר פרטי ומשרד חקירות – לא כל מי שרוצה, יכול להיות חוקר פרטי בישראל. משרד המשפטים מעניק רישיון עיסוק בתחום למי שעומד בקריטריונים שונים כמו ניסיון בתחום (סטאז'), תעודת יושר, רמת השכלה ועוד, ולאחר מכן עובר מבחן מטעם משרד המשפטים. גם לניהול משרד חקירות נדרש רישיון שכדי לקבל אותו חייבים לעמוד בקריטריונים ברורים. בדקו כי הרישיונות בתוקף, מכיוון שמידי שנה אנו נדרשים לחדשם.

חשוב לציין כי אנו נתקלים בתחום זה בלא מעט מקרים בהם אין את הרישיונות הנדרשים. שימו לב, רק משרד חקירות על פי חוק נותן שרות ללקוח קצה. רישיון חוקר פרטי בלבד, אינו מספק ואינו חוקי.

  1. זמינות ותקשורת – מכיוון שהחוקר שיבחר ילווה אתכם בסוגיה בוערת בתקופה בקרובה, הוא צריך להיות זמין עבורכם, החל מהשיחה הראשונה. החוקר אמור לענות או לפחות לחזור באופן מידי ולייצר תקשורת נהדרת לכל אורך העבודה המשותפת.
  2. מחיר – במידה ופניתם לחוקר פרטי, קרוב לוודאי שמדובר בבעיה שעלולה להיות מהותית להמשך הדרך. כמו בכל תחום עיסוק אחר הדורש מיומנות וניסיון, בחירה בנותן השירותים הזול ביותר עלולה לפגוע באיכות העבודה ובעיקר באיכות התשובות שאתם מחפשים.

אסטרטגיית חקירה מדויקת וכירורגית, המתאימה לתיק החקירה שלכם תוכל למנוע הוצאות מיותרות וכמובן להשפיע לטובה על איכות ותוצאות החקירה. פתרונות אוניברסליים וחוסר דיוק הינם הבסיס לחוסר יעילות, הן בפן הכספי והן המקצועי.

  1. תחומי התמחות – לכל משרד חקירות יש את התחומים בהם הם מתמחים. וודאו בטרם הבחירה בחוקר הפרטי שהוא אכן מתמחה בתחום הרלוונטי לכם.
  2. פגישה אישית עם החוקר או צוות החקירה – כפי שכבר אמרנו, אתם עומדים לטפל בבעיה מרכזית ועל כן חשוב שתייצרו מערכת היכרות אישית עם החוקר או הצוות שיטפל בתיק שלכם. זה אחד הצעדים הראשוניים והמרכזיים בבניית אמון, והרי על זה אנחנו נשענים. וודאו כי למשרד יש כתובת פיזית בה ניתן לקיים מפגשים פרונטאליים וכי המשרד לא פועל אך ורק באופן "וירטואלי".
  3. המלצות וביקורות – התרגלנו לחפש ולבקש המלצות על נותני שירותים ומוצרים, אך בתחום החקירות זה מורכב יותר. נסו לקבל המלצות מקרובים או מכרים על חוקר פרטי שעבדו איתם ואם אין כאלו, נסו לברר עם החוקר הפרטי שאתם נפגשים אתו, מה ניסיונו.
  4. אמצעים טכנולוגיים מתקדמים – המציאות מאפשרת לחוקרים פרטיים ולמשרדי חקירות שימוש באמצעים טכנולוגיים מתקדמים, שיאפשרו לכם לקבל תמונה רחבה יותר של האובייקט הנחקר. וודאו כי לחוקר או למשרד יש את הכלים המתקדמים ביותר שיעזרו לפצח את החקירה שלכם.
  5. חוק – כל ראייה שתספקו בהמשך הדרך, תיבחן בעיניים קפדניות. עבירה על החוק בעת איסוף ראיות עלולה לסכן אותה ואת תיק החקירה כולו, דבר שעלול לחשוף אתכם לסיכון מיותר. וודאו כי החוקר הפרטי מעלה בפניכם את הסוגיה והוא מודע כיצד לטפל בה.  
  6. דיסקרטיות – על אף שזה נשמע טריוויאלי ולמרות שמרבית החוקרים הפרטיים ינופפו בנושא, לצערנו לא כולם פועלים כך. סודיות הינה זכותכם המלאה ואין לאפשר כל גמישות בנושא, שכן היא עלולה לפגוע בחקירה ובכם.

לסיום, אם אתם עומדים בפני צומת דרכים, שוקלים האם לשכור את שירותיו של חוקר פרטי ובעיקר אם אתם מרגישים שאתם חייבים לקבל תשובות לשאלות פתוחות, אנו מזמינים אתכם לבחור את הגורם המקצועי והשותף שלכם בתבונה. הנכם מוזמנים ליצור קשר עם אנשי 'מצפן חקירות' בכל שעה ביום ואנו נהיה שם עבורכם – לעזור לכם למצוא את הכיוון הנכון.